![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Octový nálev na zeleninu: Vodu se solí a cukrem uvedeme do varu, krátce povaříme a pak přilijeme ocet. Necháme přejít varem. Teplý nálev nalijeme na zeleninu a sterilujeme. Zeleninu v octovém nálevu používáme většinou jako o . ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Octový nálev na houby: Vodu se solí a cukrem uvedeme do varu, krátce povaříme a pak přilijeme ocet. Necháme přejít varem. Očištěné houby cca 2 minuty předvaříme. Naplníme sklenice, teplý nálev nalijeme na houby a
steriluj ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nastrouhaná jablka ve vlastní šťávě: Omyté jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo. Nastrouhaná jablka plníme do zavařovacích sklenic, setřeseme je. Sklenice uzavřeme víčky. Sterilujeme 50 minut při teplotě 85 °C.
... ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nálev na fazolky: Očistíme fazolky a předvaříme je do poloměkka (není nutné). Sklenice naplníme a zalijeme nachystaným lákem. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni skl ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládaný květák: Očištěný květák nakrájíme na menší kousky a předvaříme ve vodě do poloměkka. Sklenice naplníme květákem a zalijeme nachystaným lákem. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vlož . ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládaný hrášek:
Hrášek vybereme z lusků. Naplníme sklenice hráškem a zalijeme nachystaným lákem. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme, zalij . ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládaný česnek v octovém nálevu: Stroužky kvalitního tvrdého česneku vložíme do misky a přelijeme je studenou vodou. Necháme máčet a bobtnat cca jednu hodinu, pak je vyndáme a necháme uschnout. Ohřejeme v kastrůlku ocet, ve kterém ro ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládaný celer (plátky): Očištěný celer nakrájíme na menší plátky a předvaříme ve vodě do poloměkka. Sklenice naplníme plátky celeru a zalijeme nachystaným lákem. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vl ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládání rajčat: Očištěná rajčata nakrájíme na měsíčky. Sklenice naplníme rajčaty a zalijeme nachystaným lákem. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnám ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládání paprik (nudličky): Očištěné papriky nakrájíme na menší nudličky. Sklenice naplníme paprikou a zalijeme nachystaným lákem. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni skleni . ... …více»
|