![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
17. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Naložená sušená rajčata: Na 1 skleničku sušených rajčat potřebujeme 1 kg zralých rajčat, 1 lžíci panenského olivového oleje, špetka moučkového cukru, lžičku soli, olej na vymazání plechu, olivový olej na naložení sušených raj ... …více»
|
![]() |
16. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurky na sladkokyselo: Nálev svaříme a po mírném vychladnutí jím zalijeme okurky ve sklenicích. Na dno sklenic lze přidat 2-3 kolečka mrkve, 1 kolečko cibule, kopr. Nálev lze uvařit i do zásoby a použít studený ... ... …více»
|
![]() |
16. 09. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zabijačková játrová paštika: Cibuli nakrájíme a na sádle necháme zesklovatět. Přidáme na kostky nakrájený bůček a dusíme pomalu až je hodně měkký (nesmíme zapomenout řádně míchat aby se nám to nepřipálilo). Mezitím umeleme játra ... …více»
|
![]() |
16. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zahradnický mix s cuketou: Zeleninu omyjeme, pokrájíme a necháme na oleji změknout. Okořeníme, osolíme, necháme vychladnout. V případě potřeby plníme do skleniček, sterilujeme 25 minut na 85 °C. Podáváme k masu nebo klademe na ... …více»
|
![]() |
16. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tomatové čatní: Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájená rajčata, na jemno nakrájené stroužky česneku a kari. Krátce podusíme, pak přidáme předem namočený kokos a podle potřeby podli ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Křenové čatní k masu: Rajčata, feferonky a cibuli nakrájíme na malé kostky. Osolíme a necháme stát do druhého dne. Potom přidáme ostatní přísady a pomalu dusíme pod pokličkou, až se všechna voda vyvaří. Po vychladnutí dáme ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čatní ze zelených rajčat: Omyjeme a oloupeme rajčata, nejlépe se nám budou loupat, když je na chvíli ponoříme do horké vody nebo horké trouby. Jablka zbavíme jádřinců. Papriky zbavíme jádřinců a vláken. Oloupeme cibuli a nakrá ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čatní z rajčat s hrozinkami: Omytá rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a pokrájíme. Vložíme je do porcelánové mísy, přidáme rozetřený česnek, ocet, hrozinky, koření, cukr a necháme v chladu nejméně 10-12 hodin rozležet. Pot ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čatní švestkové s kokosem: V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme olej nebo ghí, přidáme fenykl a hořčičné semínko a krátce orestujeme.
Pak přidáme trošku chilli a poté vypeckované a na menší kousky nakrájené švestky a na jemno ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čatní pálivé z červených blum: Omyté a vypeckované blumy rozpůlíme a vložíme do hrnce. Přidáme nasekaný česnek, pokrájené chilli papričky a přilijeme trochu vody. Přivedeme do varu a potom necháme asi 15 minut zvolna probublávat, d ... …více»
|