Velký roční horoskop na rok 2025 | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
19. 09. 2008 Zavařování
Příprava receptu Sterilované jahody: Očištěné jahody prosypeme jemným cukrem a necháme 12 hodin uležet. Druhý den ovoce i se šťávou přivedeme pozvolna k varu a vaříme ne více jak 2 minuty. Pak hrnec s jahodami postavíme do studené vody . ... …více»
|
19. 09. 2008 Zavařování
Příprava receptu Sterilace vepřových řízků: Nakrájené řízky utřeme utěrkou a naklepeme. Na dno sklenice dáme sůl dle velikosti sklenice. Řízky na sebe co nejtěsněji naskládáme na 2,5 cm od horního okraje sklenice. Navrch přidáme polévkovou lžíc ... …více»
|
19. 09. 2008 Zavařování
Příprava receptu Sterilace vepřového guláše: Maso na guláš nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou na plátky orestujeme na troše tuku dozlatova. Přidáme maso a zprudka ho opečeme. Přilijeme vodu (maso musí být potopeno), mírně osolíme a přidáme p ... …více»
|
19. 09. 2008 Zavařování
Příprava receptu Slaný nálev na zeleninu: Vodu se solí krátce povaříme a teplý nálev nalijeme na zeleninu ve sklenicích. Sklenice uzavřeme víčky a zeleninu sterilujeme podle druhu cca 20-30 minut při teplotě kolem 90 °C. Zeleninu ve slaném . ... …více»
|
19. 09. 2008 Zavařování
Příprava receptu Slaný nálev na houby:
Vodu se solí uvedeme do varu, krátce povaříme. Necháme přejít varem. Očištěné houby cca 2 minuty předvaříme. Naplníme sklenice, teplý nálev nalijeme na houby a sterilujeme. Ke sterilaci několika ... …více»
|
19. 09. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rozinky z třešní: Vypeckované třešně prosypeme cukrem a za občasného promíchání je necháme jeden den stát. Poté třešně scedíme a okapané třešně rozložíme na plech. Troubu zapneme na minimum (50 °C), zcela nedovřeme a . ... …více»
|
19. 09. 2008 Zavařování
Příprava receptu Reveň (rebarbora) ve vlastní šťávě:
Přebraná a omytá reveň-rebarbora (dužina), zbavená horní slupky se nakrájí na menší kousky, vložíme nejdříve do studené vody s kyselinou citrónovou (na 1 l jedna lžička). Po naplnění sklenic rebar . ... …více»
|
19. 09. 2008 Zavařování
Příprava receptu Paprika v oleji: Vodu, ocet, sůl (Deko), 0,5 l oleje dáme do většího hrnce a necháme přejít do varu. Do vařícího nálevu přidáme umyté papriky (v celku, bez jádřinců) a necháme 7-8 minut vařit, jsou-li tvrdší i o něc . ... …více»
|
19. 09. 2008 Zavařování
Příprava receptu Tchýnina výtečná čalamáda: Zelí nakrouháme na nudličky. Papriky, cibuli a okurky nakrájíme také na nudličky. Svaříme vodu s octem, solí a cukerínem, horký nálev nalijeme na zeleninu, necháme vychladnout, občas zamícháme. Po v . ... …více»
|
19. 09. 2008 Zavařování
Příprava receptu Ovocná marmeláda: Prolisováním ovoce(jahody,maliny a pod.) získáme protlak, který po přivedení do varu cca 12-15 minut vaříme. Prolisování provádíme buď přes lis na ovoce, nebo můžeme ovoce rozmixovat a pak vše propasí ... …více»
|
Vyhrajte hřeben, čelenku a čokoládové perly od pohádky Zlatovláska. |
Soutěž o historickou detektivku Smrt na parníku. |
Soutěž o poukázky na nákup do prodejen Lidl. |
Soutěž o jídelníček na míru od fitness trenéra. |
Soutěž o přírodní doplněk stravy Sarapis Soja pro psychickou pohodu. |
Soutěž o balíky s ochutnávkou zakysaného mléčného Skyru. |
Soutěž o balíček vitamínů Rapeto pro udržení dobrého zdraví. |
Soutěž o cestovní sadu napařovače a odstraňovače žmolků SteamOne. |