![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Patizony jako okurky: Z vody, soli, cukru a octu svaříme nálev a necháme vychladit. Patizony oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na dno 0,7 l skleničky dáme, jeden bobkový list, 4 kuličky pepře a 4 kuličky nového koření, kop ... …více»
|
![]() |
4. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní rajčatové čatní: Rajčata na několik vteřin ponoříme do vroucí vody a oloupeme, následně nakrájíme do většího hrnce. Přidáme česnek, na drobno nakrájenou cibuli, mletý zázvor a podusíme. Zelenina musí změknout. Potom ... …více»
|
![]() |
3. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hřibové toasty: Hřiby nakrájíme na větší kousky, pomeleme na masovém mlýnku. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na trošce oleje do růžova. Přidáme do pomletých hřibů, promícháme. Pak přidáme kečup, rajský ... ... …více»
|
![]() |
2. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák v octě sterilovaný: Ocet s 1/2 litrem vody, se solí a s kořením svaříme a necháme vychladnout. Očištěný květák rozebereme na růžice a vhodíme do vařící osolené vody. Zvolna jej uvaříme téměř do měkka a dáme vychladnout d ... …více»
|
![]() |
2. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vitamínová zeleninová směs v soli: Očištěné a semen zbavené papriky a vydlabaná rajčata umeleme na masovém strojku, promícháme se solí a natlačíme do menších skleniček, aby tam nezůstal žádný vzduch. Dobře povážeme a máme na kratší dob ... …více»
|
![]() |
2. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mletá červená kapie: Očištěné, jádřinců zbavené kapie umeleme na masovém strojku a dobře promícháme se solí. Směs ukládáme do skleniček od dětské výživy, uzavřeme a uložíme do tmavé chladné místnosti.
Je to velmi chutný ... …více»
|
![]() |
2. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Červené papriky v soli: Umyté, očištěné papriky umeleme na masovém mlýnku, promícháme se solí, naplníme do skleniček a zavíčkujeme.
I po roce takto připravená paprika voní jako čerstvá. Je vhodná téměř do všech polévek, pod ... …více»
|
![]() |
2. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládání kapií bez zavařování: Přísady svaříme, vložíme do nich nakrájenou papriku, necháme přejít varem. Kapie vyjmeme, naskládáme do sklenic a zalijeme horkým nálevem, uzavřeme, zabalíme do deky a necháme vychladnout.
... ... …více»
|
![]() |
2. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Papriky v nálevu: Papriky rozpůlíme nebo nakrájíme na kousky, naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem, přidáme 1 lžíci stolního oleje na 1 sklenici.
Papriky proložíme cibulí. Sterilujeme při 85 °C po dobu 20 minut.
... …více»
|
![]() |
2. 09. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dvoubarevná paprika: Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a oloupeme. Nakrájíme na menší kousky. Vinný ocet svaříme s 3/4 litru vody, podle chuti osolíme a přisladíme. Přidáme nakrájené papriky a vaříme mírným varem 8 minut. ... …více»
|