Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 24.01. 2025
Dnes má svátek Milena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Višně zavařené s medem ve vlastní šťávě

Višně zavařené s medem ve vlastní šťávě
2. 08. 2008 Zavařování +++++_____
Příprava receptu Višně zavařené s medem ve vlastní šťávě: Višně důkladně umyjeme a odstopkujeme. Vložíme do skleněných lahví a zalijeme medem. Sterilizujeme 15 - 20 min při teplotě 85 - 90 st. C. Podobně jako višně můžeme zavářet maliny, borůvky, jahody atd. ... …více»

Třešně v pálence

Třešně v pálence
2. 08. 2008 Zavařování +++++_____
Příprava receptu Třešně v pálence: Třešně dobře omyjeme, necháme v sítu okapat a zbavíme stopek. Připravíme si dvě větší čisté sklenice se šroubovacím uzávěrem, na dno nasypeme želírovací cukr a poté dovnitř naaranžujeme skořici s citr ... …více»

Zavařené hřiby

Zavařené hřiby
2. 08. 2008 Zavařování +++-______
Příprava receptu Zavařené hřiby: Hřiby povaříme v osolené vodě a ocedíme. Přendáme do skleniček. Zálivka: Litr vody, půl l octa s 1 dekem, bobkovým listem a cukrem svaříme jako zálivku Hřiby zalijeme a zavřené skleničky 20 minut s ... …více»

Jitrocelový med

Jitrocelový med
2. 08. 2008 Zavařování ++-_______
Příprava receptu Jitrocelový med: Čisté listy rozkrájíme, dáme do mísy a zalijeme vodou. Za 24 hodin vodu scedíme a listky vylisujeme. Na 10 dkg šťávy přidáme 15 dkg cukru a opatrně povaříme 10 minut - opatrně, aby všechny léčivé ... ... …více»

Kari okurky

Kari okurky
2. 08. 2008 Zavařování ++++++++++
Příprava receptu Kari okurky: Okurky nastrouháme na kolečka, cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme vše ostatní, zamícháme a necháme odležet 2 hodiny. Nandáme do skleniček a zavaříme jako okurky. ... ... …více»
 

Meruňková zavařenina

Meruňková zavařenina
2. 08. 2008 Zavařování ++++______
Příprava receptu Meruňková zavařenina: Meruňky omyjeme, rozkrojíme a vypeckujeme. Vložíme do čistých sklenic. Skládáme je na sebe řeznou plochou dolů. Pak zalijeme teplým sladkým nálevem. Sterilujeme při 80 °C 20 minut. ... ... …více»

Hruškový kompot se zeleným pepřem

Hruškový kompot se zeleným pepřem
2. 08. 2008 Zavařování +++++_____
Příprava receptu Hruškový kompot se zeleným pepřem: Hrušky omyjeme, osušíme, podélně rozpůlíme a vyřízneme jádřince. Citrony tence okrájíme. Citrónovou šťávou zakapeme hrušky (aby nezhnědly). Smícháme ocet s vodou, přidáme cukr a krátce povaříme. Brusi ... …více»

Rybízové chutney

Rybízové chutney
1. 08. 2008 Zavařování +++++-____
Příprava receptu Rybízové chutney: 1/2 l rumu, 2 kg otrhaného červeného nebo bílého rybízu a Quittin vaříme 10 minut. Poté přidáme 2 kg cukru, 1 vanil.cukr a mletou skořici (dle chuti) a vaříme 5 minut. Horké plníme do sklenic. Výborné ... …více»

Okurky bez vaření

Okurky bez vaření
1. 08. 2008 Zavařování ++++++____
Příprava receptu Okurky bez vaření: Nálev zahřejeme na 80 st. Celsia, nevaříme! Do každé sklenice k okurkám přidáme koření, cibuli a kopr. Zavíčkujeme a sterilizujeme při 80 st. Celsia cca 20 min. ... ... …více»

Vinné kvašáky

Vinné kvašáky
1. 08. 2008 Zavařování +++_______
Příprava receptu Vinné kvašáky: Nálev necháme přelít varem, na dno sklenice dáme kopr, vrstvu okurek, křen, česnek a opět vrstvu okurek. Sklenici celou zaplníme, vše zalijeme vlažným nálevem a necháme kvasit. Po 3 týdnech zalijeme v ... …více»
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !