![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houby v oleji: Zavařovací sklenice s víčky pořádně vyvaříme a osušíme.
Houby očistíme. Můžeme použít jeden druh hub nebo směs z několika druhů hub. Také můžeme použít malé celé hříbky nebo velké houby nakrájené na ... …více»
|
![]() |
28. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Babiččiny okurky: Do sklenice dáme koření, kopr, křen, mrkev a cibulu. Urovnáme okurky, zahřejeme vodu na 80 st. Celsia, přidáme cukr, sacharin, sůl a nakonec ocet. Roztok promícháme a teplým zalijeme okurky. Steriluje ... …více»
|
![]() |
28. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurky jako kvašáky: Vodu svařit se solí, česnek oloupat a očistit. Listy rybízu a višně omyjeme a okurky opereme. Do sklenice dáme česnek, kopr, křen, listy černého rybízu a višně. Naskládáme do sklenice okurky a zalijem ... …více»
|
![]() |
27. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sladkokyselé pokušení: Okurky narovnat do sklenic a zalít připraveným nálevem. Přichutíme tím, že do každé sklenice přidáme estragon, bobkový list, hořčičné semínko, pepř, nové koření, koryandr, hřebíček, křen a kolečka ci ... …více»
|
![]() |
27. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tajemství pana okurky: Okurky prokládáme cibulí, koprem, zalijeme převařeným a zchlazeným nálevem a zavařujeme 20-25min. podle obsahu zavařovaných sklenic při 90 C. ... ... …více»
|
![]() |
27. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurky všedního dne: Vše necháme pouze přejít varem, vychladíme a nalijeme na okurky. Sterilujeme 15 minut při 75-80 st. Celsia. ... ... …více»
|
![]() |
27. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurky selky Majdy: Nálev svaříme, studený nalijeme na okurky proložené koprem, křenem, a cibulí. Sterilujeme 10min. při 80 st. Celsia. ... ... ... …více»
|
![]() |
26. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zavařená dýně s ananasovou trestí : Nakrájenou dýni ponoříme do vody, přidáme ocet a necháme 24 hod macerovat. Potom scedíme, přidáme 500 ml vody, cukr, kolečka citronu, hřebíčky a za občasného míchaní vaříme až dýně zesklovatí. Po vych ... …více»
|
![]() |
26. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zavařené fazole s párkem : Rajčata rozvaříme a rozmixujeme. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli (může být i na kolečka), přidáme na nudličky nakrájenou papriku, podusíme do měkka. Potom přidáme rozmixovaná rajčata a uv ... …více»
|
![]() |
26. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelí naložené narychlo: Hlávky zelí po očištění nakrouháte do hrnce, nalijete na ně vroucí vodu a necháte jednou přejít varem. Vyklopíte na síto nebo cedník a prolíváte studenou vodou až vychladne. Promícháte je se solí a km ... …více»
|