![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pražské rychlokvašky: Okurky omyjeme, propícháme a zalijeme vařícím lákem. Před konzumací je necháme uležet 2-3dny v chladu a temnu. ... ... …více»
|
![]() |
1. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurky ze Suchohrdel: Na dno sklenice dát koření, poté urovnat okurky a zalít nálevem. Okurky sterilovat 20 min. na 80 °C. Recept vychází asi na 16 sklenic. ... …více»
|
![]() |
1. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurky s cukerínem: Přivedeme směs vody, octa a přísad do varu, přidáme balíček Deka. 1 min. povaříme. Do sklenice s okurkami přidáme kolečka cibule, mrkve a kopr. Přelijeme nálevem a sterilujeme pří 80 st. asi 10 min. . ... …více»
|
![]() |
31. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Džem z reveně a jahod: Jahody omyjeme a necháme okapat. Odstopkujeme a lehce rozmělníme. Reveň omyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné plátky. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme dřeň. Lusk, dřeň, ovoce a želí ... …více»
|
![]() |
31. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Džem z jahod a banánů s brandy: Opláchnuté jahody prudce povaříme, až se část šťávy odpaří, pak k nim přidáme oloupané a na plátky nakrájené banány. Hmotu povaříme, postupně k ní přidáme cukr a ještě prudce povaříme. Pak promícháme ... …více»
|
![]() |
31. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Džem z jahod a karotky: Jahody opláchneme a podusíme. Očištěnou a opláchnutou karotku podlijeme trochou vody, podusíme, rozmixujeme a přidáme k jahodám. Hmotu doplníme kořením, postupně přidáváme i cukr a kyselinu citronovou ... …více»
|
![]() |
31. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marmeláda s pivem: Půllitr piva svaříme na cca 80°C spolu s kořením, kousky ovoce, rozinkami a dle návodu přidáme želírující cukr. Ochutíme citronovou šťávou, naplníme skleničky a ihned uzavřeme. K rychlé spotřebě na pa ... …více»
|
![]() |
30. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Paprikové lusky po maďarsku: 1,5 kg paprik očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Zahřejeme při střední teplotě olej a papriky na něm dusíme do sklovita ve dvou porcích. Pak je necháme na sítu okapat. Odkapanou šťávu, olej, l/4 litru v ... …více»
|
![]() |
29. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pomerančovo-ostružinová marmeláda: Pomeranče i citron důkladně umyjeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou. Necháme do druhého dne odpočívat.
Pomeranče v hrnci přivedeme do varu a za občasného míchání vař ... …více»
|
![]() |
29. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Voňavá jablečná povidla: Zralá jablka oloupeme, omyjeme, umeleme nebo nahrubo nastrouháme, smícháme s octem, cukrem a necháme několik hodin rozležet.
Potom je za stálého míchání vaříme v širokém hrnci, dokud nezhoustnou. Ješ ... …více»
|