![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
22. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celer v sladkokyselém nálevu: Celer očistíme, nakrájíme na kostičky, povaříme ve vodě okyselené kyselinou citronovou téměř doměkka. Scedíme, vložíme do lahví a zalijeme horkým nálevem. Sterilujeme 30 minut při 95°C. ... ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Morušový kompot: Moruše opláchneme, zbavíme stopek a nasypeme do zavařovacích sklenic. Zalijeme je cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 85°C. ... ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mirabelkový džem s meruňkami: Mirabelky a meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Promícháme s citronovou šťávou a kyselinou citronovou, prosypeme polovinou cukru a necháme do druhého dne vyluhovat. Druhý den šťávu sce ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kdoulový džem: Omyté kdoule oloupáme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. Vaříme je mírně podlité vodou tak dlouho, až změknou. Pak postupně přidáváme cukr a vaříme, až džem začne rosolovatět. Horký džem nalijem ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marmeláda z kdoulí a jablek: Kdoule i jablka zbavíme stopek, omyjeme a nakrájíme na kousky. Podlijeme malým množstvím vody a za stálého míchání každé ovoce zvlášť rozvaříme. Rozvařené ovoce prolisujeme, vylisovanou dřeň odvážíme, ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pickles: Květák rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na silnější kolečka, cibulky a česnek oloupáme. Vše povaříme 5 minut ve slané vodě. Scedíme a opláchneme studenou vodou. Ocet osolíme a svaříme s pepřem. ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čalamáda z paprik a rajčat: Zeleninu očistíme, nakrájíme na kolečka nebo nudličky, přidáme vodu, ocet, cukr a sůl a vše krátce povaříme. Pak přidáme olej, promícháme a plníme do sklenic. Uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 85°C. ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelný salát po kyjovsku: Zelí pokrájíme, oloupaná jablka nastrouháme na slzičky, křen na jemno. Vše smícháme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, zalijeme několika lžícemi oleje, opět promícháme a plníme do zavařovacích sklenic ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Medový ocet: Med rozpustíme v převařené vodě, přidáme rozdrobené chlebové kůrky a v třílitrové sklenici převázané plátnem umístíme v teple. Necháme vykvasit, a když se ocet vyčistí, stáčíme do lahví. ... ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brusinky ve vlastní šťávě: Brusinky přebereme a propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Vložíme je do mísy, přidáme cukr, promícháme a necháme aspoň hodinu odležet. Jakmile brusinky pustí šťávu, přendáme je do kastrolu ... …více»
|