Použité suroviny receptu Závin s kuřecím masem a kysaným zelím:
250 g mrkve
| 350 g kuřecích řízků
| 2 lžíce másla
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 bobkový list
| 1 jalovčinku
| 375 g kysaného zelí
| 3 lžíce pokrájené pažitky
| 1 lžička mletého kmínu
| 1 vejce
| 270 g mraženého listového těsta
| 5 lžic středně ostré hořčice
| 1 lžička kmínu
Postup přípravy receptu Závin s kuřecím masem a kysaným zelím:
1. Mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Vše opečeme na másle, osolíme a opepříme.
2. Bobkový list a jalovčinku rozdrtíme. Kysané zelí rozvolníme. Vše přidáme k masu a krátce osmahneme. Vmícháme pažitku a mletý kmín.
3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rozmrazené listové těsto rozválíme na pláty. Jednotlivé plátky na stycích k sobě slepíme bílkem. Celý plát potřeme hořčicí a rozprostřeme na něm zelnou směs s masem. Těsto stočíme, potřeme rozšlehaným vejcem a stejnoměrně posypeme kmínem. Pečeme asi 40 min. Po 20 min. přikryjeme pergamenovým papírem. Hotový závin nakrájíme na plátky a podáváme. Můžeme přidat ostřejší dresink.
Fotky receptu Závin s kuřecím masem a kysaným zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!