Použité suroviny receptu Závin se zelím, vepřovým masem a játry:
300 g vepřového masa
| 150 g vepřových jater pokrájených na malé kostičky
| 400 g kysaného zelí
| 400 g listového těsta
| 1 velká cibule
| 2 lžíce sádla
| špetka celého kmínu
| dle chuti cukr
| olej na smažení
| 1 vejce na potření
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Závin se zelím, vepřovým masem a játry:
Játra na oleji rychle orestujeme. V kastrolu na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kostky vepřového masa a osmahneme ho. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Asi po 30 minutách přidáme do kastrolu zelí a kmín. Vše společně vaříme dalších asi 10 minut. Nakonec osladíme. Listové těsto rozválíme na 2 tenké pláty. Na každý rozprostřeme zelí s masem a játra. Díly svineme, na vymaštěném plechu potřeme vajíčkem. Při 180 stupních Celsia pečeme 20 minut.
Fotky receptu Závin se zelím, vepřovým masem a játry:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!