Postup přípravy receptu Závitky z hejka s bylinkami:
Porce hejka osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a olejem. Mrkev, celer a čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno. Do vody vmícháme hladkou mouku. Petrželku a pažitku nakrájíme na jemno.
Na lžíci másla orestujeme nastrouhanou zeleninu a zázvor. Potom ji zalijeme vínem a 1 minutu podusíme. Přidáme vodu s rozmíchanou moukou a vaříme za stálého míchání asi 6 minut. Odstavíme z tepla.
Rybu osušíme a z jedné strany posypeme petrželkou a pažitkou. Rolujeme do závitků a spojíme párátky.
V kastrole rozpustíme 2 lžíce másla, na kterém lehce závitky opečeme. To trvá asi 1 minutu. Potom je "postavíme", podlijeme trochou vývaru, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi 10 minut.
Měkké závitky přendáme na talíře a uchováme v teple. Do vzniklé šťávy vmícháme připravenou zahuštěnou zeleninu. Prohřejeme a omáčkou jednotlivé porce přelijeme.
Závitky z hejka podáváme jako hlavní chod s vařenými nebo pečenými brambory.
Fotky receptu Závitky z hejka s bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!