400 g bio hovězího masa
| 1 vejce
| 1 lžička soli
| 100 g strouhanky
| 1 lžice sladké mleté papriky
| olej na smažení
| 4 housky ( hvězdičky )
| 1 žervé
| 1 lžička hořčice
| 1 ledový salát
| 3 rajčata
Postup přípravy receptu Zdravé hamburgery:
Maso omyjeme, osušíme a nameleme na masovém strojku. Vložíme ho do mísy a přidáme rozklepnuté vejce. Směs osolíme, zahustíme strouhankou a ochutíme paprikou. Vše dobře zamícháme a prohněteme. Pak z masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama 4 ,,karbanátky''. Grilujeme je nebo opékáme na pánvi v rozpáleném oleji po obou stranách 5 min. Housky nebo hamburgerové žemle rozkrojíme a potřeme vrstvou žervé smíchaného s hořčicí. salát natrháme na listy nebo na menší kousky a rajčata nakrájíme na kolečka. Rozpůlené housky poklademe střídavě ještě horkými plátky masa a zeleninou.
Fotky receptu Zdravé hamburgery:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!