Použité suroviny receptu Žebírka v javorové marinádě:
1,5kg vepřová žebírka(mohou být uzená)nasekané na menší kousky
| 150ml javorový sirup
| 100ml chilli omáčka(sladká nebo pikantní)
| 1 cibule(nasekaná na drobno)
| 50ml ocet(nejlépe jablečný)
| 2lžíce hořčice
| 2lžíce worcesterská omáčka
Postup přípravy receptu Žebírka v javorové marinádě:
1.Připravte zálivku
Suroviny na zálivku promíchejte ve velké míse a přidejte k nim žebírka. Důkladně promíchejte, aby se stejnoměrně obalila. Uložet je do ledničky a nechte alespoň 4 hodiny marinovat.
2.Pečte na plechu
Troubu předehřejte na 220 stupňů, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rozložte žebírka na plech vyložený pečícím papírem a pečte půl až třičtvrtě hodiny(uzená budou hotová dříve asi za dvacet minut), až budou hezky propečená a měkká.
Fotky receptu Žebírka v javorové marinádě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!