Použité suroviny receptu Želé s hroznovým vínem a mandlemi :
750 ml bílého vína
| 3 hřebíčky
| 100 g cukru
| 500 g bobulí hroznového vína bez jader
| 10 plátků želatiny
| 70 g posekaných mandlí
| 125 ml smetany na šlehání
Postup přípravy receptu Želé s hroznovým vínem a mandlemi :
Rozehřejeme bílé víno, hřebíčky a cukr. Přikryté necháme 10 minut táhnout pod bodem varu. Mezitím omyjeme hroznové víno a necháme okapat. Několik bobulí necháme na ozdobu. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Z vína odstraníme hřebíčky. Želatinu vymačkáme a rozpustíme ji v horkém víně. Do vína přidáme bobule hroznového vína a 50 g posekaných mandlí. Směs rozlijeme do 6 skleněných pohárů. Vložíme na 3 hodiny do chladničky, aby směs ztuhla. Ušleháme smetanu a želé jí ozdobíme. Posypeme zbývajícími posekanými mandlemi a hrozny.
Fotky receptu Želé s hroznovým vínem a mandlemi :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!