Postup přípravy receptu Želé ze zelených jablek:
Do kastrolu nalijeme jablečný džus. Zatím co se bude ohřívat zbavíme 2 zelená jablka slupky a jádřinců, rozkrájíme je na přibližně 1/2 cm kostičky. Kostičky z jablek zalijeme šťávou z půlky citrónu, díky čemuž si uchovají barvu a nezhnědnou. Když se jablečný sirup již částečně svaří, přidáme povařit kostičky jablek. Jakmile změknou, hned je vyndáme. Kapalinu dáme znovu na oheň a vyvaříme ji na poloviční objem. Získáme opravdu silnou jablečnou chuť. Když máme džus hotový přidáme změklou želatinu, předem namočené do vody. Můžeme použít i práškovou želatinu pokud chceme, ale na tento recept jsou lepší plátky. Mírně zahříváme (nevaříme!), želatina se začne rozpouštět a kapalina houstne. Nakonec do rozvařené rozpuštěné želatiny v džusu nasypeme kostičky jablek a necháme všechno ztuhnout v miskách, do kterých směs přelijeme.