Použité suroviny receptu Zeleninová omáčka s povidly:
80 g másla
| 40 g celozrnné pšeničné mouky
| 1 zeleninová kostka + 500 ml vody
| 1 malá cibule
| 1 větší mrkev
| ¼ malého celeru
| 3 lžíce švestkových povidel
| lžíce sterilovaných brusinek
| 1 lžíce perníku na strouhání
| sůl
Postup přípravy receptu Zeleninová omáčka s povidly:
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme celozrnnou mouku a dobře promícháme. Zalijeme zeleninovým vývarem připraveným z kostky a půllitru vroucí vody. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem. Pod pokličkou vaříme hodně doměkka. Pak přidáme švestková povidla, brusinky a jemně nastrouhaný perník a povaříme ještě 5 minut. Nakonec omáčku dobře rozmixujeme a podáváme s domácím knedlíkem.
Fotky receptu Zeleninová omáčka s povidly:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!