Postup přípravy receptu Zeleninová rýže se šunkou:
Z póru odstraníme všechny poškozené části, konce kořenů a tmavozelené listy. Silné části přepůlíme, důkladně omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Rýži propereme na sítu pod tekoucí vodou. Osušíme utěrkou. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a za stálého míchání na něm opečeme rýži dosklovita. Přidáme pór, krátce opékáme a přilijeme vývar. Rýži ochutíme solí, pepřem, drceným tymiánem, přivedeme k varu a dále dusíme při nízké teplotě ještě 20-25 minut. Podle potřeby přidáme trochu horké vody. Šunku nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na malé kousky, odstraníme místo stopky a zrníčka a 10 minut před dovařením i se šunkou vmícháme do rýže.