Použité suroviny receptu Zeleninový koláč s květákem:
400 g hladké mouky
| 1 bal. sušeného droždí
| dle chuti: sůl a pepř
| 125 ml mléka
| 100 g másla
| 4 vejce
| 1 svazek mrkve
| 1 malý květák
| 1 žlutá a 1 zelená paprika
| 80 g piniových oříšků
| 250 g zakysané smetany
| 125 ml smetany
| 100 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
Postup přípravy receptu Zeleninový koláč s květákem:
1. Z mouky, rozdrobeného droždí, 2 lžiček soli, mléka, másla a 2 vajec připravíme těsto a necháme je 30 min. odpočinout.
2. Růžice květáku vaříme 5 min. v osolené vodě. Vyjmeme je a ve vodě vaříme 3-4 min. nudličky mrkve. Scedíme a dáme okapat.
3. Papriky omyjeme a nakrájíme na kostičky. Piniové oříšky nasucho opražíme. Troubu předehřejeme na 200 °C.
4. Těsto prohněteme a vyložíme jím vymazanou formu. Poklademe zeleninou a piniemi, zalijeme směsí zakysané a sladké smetany se 2 vejci a s parmazánem. Pečeme asi 40 min.
Fotky receptu Zeleninový koláč s květákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!