600 g sterilovaný hrášek
| 100 g uzené maso
| 80 g máslo
| 80 g cibule
| podle chuti: mletý černý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Zelený hrášek po česku:
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Uzené nakrájíme na drobné kostičky. Sterilovaný hrášek otevřeme, nalijeme na sítko a necháme okapat. Nálev nevyléváme.
V pánvi si rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a restujeme ji dorůžova. Pak přidáme uzené a krátce společně osmahneme. Nakonec vše doplníme hráškem, osolíme, okořeníme a podlijeme nálevem z hrášku. Nálevu dáváme jen tolik, aby se vydusila.
Hrášek po česku dusíme asi 15 minut.
Zelený hrášek po česku podáváme jako předkrm a je vhodný s celozrnným nebo slaným pečivem.
Fotky receptu Zelený hrášek po česku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!