Použité suroviny receptu Zelňáky z kysaného zelí se škvarkami:
1/2 kg hladké mouky
| 500 g kysaného zelí
| 500 g škvarů se sádlem
| - kmín
| - sůl
| 50 ml mléka
Postup přípravy receptu Zelňáky z kysaného zelí se škvarkami:
Na vál nasypeme mouku a navršíme kopeček, osolíme. Do vrcholu kopečku uděláme důlek kam vložíme, škvarky i se sádlem, kyselé zelí a přiléváme pomalu potřebné množství mléka. Vše na desce rukama zpracujeme do polotuhého těsta. Na pomoučeném desce vyválíme větší placku, ze které vykrajujeme skleničkou kolečka. Kolečka naskládáme na pomaštěný plech a upečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě. Také můžeme placky osmažit na pánvi. Můžeme jíst jak teplé a dobré jsou i za studena odleželé
Fotky receptu Zelňáky z kysaného zelí se škvarkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!