Použité suroviny receptu Zelné listy plněné uzeným masem :
400 g hlávkového zelí
| 250 g uzeného masa
| 150 g vepřového masa
| 1 lžíce strouhanky
| 1 ks vejce
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| 300 ml kysané smetany
| 1 lžíce hrubé mouky
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Zelné listy plněné uzeným masem :
Větší listy z hlávkového zelí spaříme vodou a zchladíme studenou vodou. Necháme je okapat a případně paličkou na maso lehce sklepneme košťál ve středu listu. Obojí maso semeleme na masovém strojku, přidáme vejce, sůl, pepř a strouhanku a rukama propracujeme ve stejnorodou směs. Touto nádivkou naplníme rozprostřené zelné listy, pevně je zavineme a klademe těsně vedle sebe do máslem vytřené zapékací misky. Rajčatový protlak smícháme s vodou a touto směsí přelijeme závitky. Dusíme je zvolna v troubě. Do zakysané smetany zašleháme hrubou mouku, ke konci tepelné úpravy ji nalijeme na závitky a necháme vše v troubě dodusit. Vhodnou přílohou je chléb.
Fotky receptu Zelné listy plněné uzeným masem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!