Použité suroviny receptu Zelné listy plněné uzeným masem:
400 g hlávkového zelí (větší listy)
| 250 g uzeného masa
| 150 g telecího masa
| 1 lžíce strouhanky
| 1 vejce
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| 300 ml kysané smetany
| 1 lžíce hrubé mouky
| sůl
| mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Zelné listy plněné uzeným masem:
Větší listy z hlávkového zelí spaříme vodou a vychladíme studenou vodou. Necháme je okapat a případně paličkou na maso lehce sklepneme košťál ve středu listu (list se nám potom snadněji zavine). Obojí maso semeleme na masovém strojku, přidáme vejce, sůl, pepř a strouhanku a rukama propracujeme ve stejnorodou směs. Touto nádivkou naplníme rozprostřené zelné listy, pevně je zavineme a klademe těsně vedle sebe do máslem vytřené zapékací misky. Rajčatový protlak smícháme s vodou a touto směsí přelijeme závitky. Dusíme je zvolna v troubě. Do zakysané smetany zašleháme hrubou mouku, ke konci tepelné úpravy ji nalijeme na závitky a necháme vše v troubě dodusit. Vhodnou přílohou je chléb.
Fotky receptu Zelné listy plněné uzeným masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!