300 g kysaného zelí
| 2 vejce
| 1 svazek jarní cibulky
| 1.2 lžičky soli
| 1 svazek kadeřavé petrželky
| 150 g hl. mouky
| 1/2 lžičky drceného kmínu
| 250 g vepřové nebo dětské šunky jako náplň
Postup přípravy receptu Zelníky se šunkou:
Zelí (i fialové) scedíme a překrájíme na menší nudličky. Petrželku nasekáme najemno a očištěnou cibulku nakrájíme nadrobno.
Mouku smícháme s vejcem a pramínkem přilijeme mléko. Umícháme hladké těstíčko, do kterého zapracujeme zelí, petrželku i cibulku. Ochutíme solí i kmínem a důkladně promícháme. Umícháme těsto stejné konzistence jako klasické těsto na bramboráky.
Z těsta tvoříme na rozpáleném oleji v lívanečníku malé placky, které smažíme z obou stran. Hotové zelníky klademe na papírové utěrky a necháme odsát přebytečný olej.
Zelníky servírujeme vždy alespoň dva na sobě, proložené silnějším plátkem šunky, ozdobené čerstvou nebo nakládanou zeleninou.
Fotky receptu Zelníky se šunkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!