100 g žitné mouky
| 100 g hladké mouky
| 300 g žitného šrotu
| 1 lžička cukru
| 30 g droždí
| trocha vlažné vody
| 1 lžička anýzu
| 2 lžičky kmínu
| 1/2 lžičky soli
| 0,4 l vlažné vody
Postup přípravy receptu Žitný chleba:
Do mísy dáme obě mouky a žitný šrot, promícháme a uděláme důlek, do kterého dáme cukr a droždí. Zalijeme trochou vlažné vody. Přidáme všechno koření a vlažnou vodu. Vypracujeme těsto. Posypeme moukou a necháme asi 30 minut kynout. Potom těsto znovu prohněteme, utvoříme veku a dáme na pomoučený plech. Necháme ještě asi 15 minut kynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Po upečení potřeme Žitný chleba vodou.
Fotky receptu Žitný chleba:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!