20 žampionů
| 4 klobásky
| 3-4 stroužky česneku
| 1-2 cibule
| 2-3 vejce
| dle potřeby hladká mouka
| dle potřeby strouhanka
| dle chuti majoránka
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| olej
Postup přípravy receptu Zlaté koule:
Žampiony sloupneme, opatrně vykroutíme nožku a pomocí kávové lžičky vydlabeme vnitřek kloboučku žampionů. Cibulku a česnek nakrájíme na jemno, zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájené nožky spolu s vydlabaným vnitřkem žampionů a vše spolu podusíme 20 minut. Potom přidáme vejce a koření podle chuti a za stálého míchání uděláme smaženici. Vychladnutou směsí naplňíme kloboučky žampionů a uzavřeme kolečkem klobásky. Takto upravené kloboučky obalíme v trojobale (hladká mouka, vejce, strouhanka) a osmahneme na oleji dozlatova. Příloha-brambory.
Fotky receptu Zlaté koule:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!