Použité suroviny receptu Zmrazený kapr ve slanině :
4 porce kapra
| 150 g slaniny
| 1/2 dcl bílého vína
| dle chuti citronová šťáva
| dle potřeby sardelová pasta
| dle potřeby máslo
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Zmrazený kapr ve slanině :
Omyté porce kapra osušíme, nařízneme a do řezu vložíme trochu sardelové pasty, kapra pokapeme citronovou šťávou. Potom necháme asi 10 minut odležet. Jednotlivé porce zabalíme do tenkých plátků slaniny, slaninu upevníme párátkem. Zapékací misku vytřeme máslem, vložíme kapra a podlijeme bílým vínem. Ve vyhřáté troubě pečeme 10-15 minut. Kapra často přeléváme vypečenou šťávou, popřípadě přidáme ještě víno. Před podáváním postříkáme kapra vínem. Příloha-bramborová kaše.
Fotky receptu Zmrazený kapr ve slanině :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!