Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.12. 2025
Dnes má svátek Ester
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zmrzlé koláče

fotka Zmrzlé koláče
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Zmrzlé koláče:

350 g hladké mouky  | 150 g másla  | 1/8 l mléka  | 50 g cukru  |  zavařenina  | 150 g hrubé mouky  | 2 ks vejce  | 40 g droždí  |  sůl

Postup přípravy receptu Zmrzlé koláče:

Z droždí, cukru, trošky mouky a vlažného mléka uděláme kvásek a dáme kynout. Mezitím si na vál prosyjeme mouku, rozdrobíme máslo, přidáme špetku soli, přilijeme vzešlý kvásek a zbytek mléka s vejci. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého utvoříme bochník. Ten ponoříme do hrnce se studenou vodou a dáme do chladna. Asi po 2 hodinách se bochník odlepí od dna a vyplave. Vyndáme jej, osušíme a na pomoučeném vále vypracujeme váleček, ze kterého nakrájíme kousky, podle toho, jak velké koláče chceme mít. Z každého kousku uděláme bochánek, ten položíme na plech a doprostřed bochánku uděláme širší důlek, který naplníme zavařeninou, povidly nebo ovocem. Okraje pomázneme vejcem a dáme do mírně ohřáté trouby péct.


Fotky receptu Zmrzlé koláče:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zmrzlé koláče
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !