Postup přípravy receptu Zmrzlé koláče:
Z droždí, cukru, trošky mouky a vlažného mléka uděláme kvásek a dáme kynout. Mezitím si na vál prosyjeme mouku, rozdrobíme máslo, přidáme špetku soli, přilijeme vzešlý kvásek a zbytek mléka s vejci. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého utvoříme bochník. Ten ponoříme do hrnce se studenou vodou a dáme do chladna. Asi po 2 hodinách se bochník odlepí od dna a vyplave. Vyndáme jej, osušíme a na pomoučeném vále vypracujeme váleček, ze kterého nakrájíme kousky, podle toho, jak velké koláče chceme mít. Z každého kousku uděláme bochánek, ten položíme na plech a doprostřed bochánku uděláme širší důlek, který naplníme zavařeninou, povidly nebo ovocem. Okraje pomázneme vejcem a dáme do mírně ohřáté trouby péct.