Vložil: | Natural |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Zmrzlina a mango:
4,25 dl hustého kokosového mléka (viz Tip na vaření)
| 3 žloutky
| 4 lžíce cukru
| 3 dl smetany na šlehání
| 2 manga - oloupaná a bez pecky
| dle potřeby: pražené lupínky mandlí na ozdobu
Postup přípravy receptu Zmrzlina a mango:
V rendlíku ohřejeme kokosové mléko, nesmí vřít.
V misce našleháme žloutky s cukrem, přidáme několik lžic teplého kokosového mléka a dobře promícháme.
Přilejeme zbytek kokosového mléka. Žloutky, cukr a kokosové mléko pomalu zahříváme ve vodní lázni. Mícháme, dokud směs nezhoustne.
Jakmile vznikne hustá hmota, odsuneme lázeň z ploty a hmotu necháme vychladnout. Našleháme smetanu a šlehačku vmísíme do vychladlého krému.
Část manga nakrájíme na drobné kousky, zbytek rozmixujeme v mixéru nebo protlačíme přes sítko.
Umixovanou dřeň vmícháme společně s kousky manga do vychladlého krému. Krém nalijeme do nižší nádoby a uložíme do mrazničky.
Jakmile krém ztuhne, vyjmeme jej z mrazničky a rozmixujeme v mixéru na hladkou hmotu. Opět ji dáme lece zmrazit a ještě jednou rozmixujeme. Zmrzlinu pak dáme do zamrazovací uzavíratelné misky a necháme ji dokonale zmrazit.
Zmrzlinu vyjmeme mrazničky 20–30 minut před podáváním a přesuneme ji do chladničky, aby mírně změkla. Upravíme do misek a posypeme plátky pražených mandlí.
Fotky receptu Zmrzlina a mango:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!