Postup přípravy receptu Zmrzlina s jahodami a jogurtem:
Část jahod si necháme stranou, zbylé ovoce rozmixujeme, ochutíme citronovou šťávou a cukrem. V misce umícháme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme smetanu, dosladíme dle chuti a zlehka vmícháme jahody (které jsme si ponechali). Plastové formičky nebo kelímky od jogurtu vypláchneme studenou vodou, vlijeme tvarohový krém, uhladíme povrch a dáme zmrazit. Rozmačkáme jahody, které pak vmícháme do jogurtu, celou směs promícháme a dosladíme jahodovým sirupem (popřípadě cukrem moučka). Dáme zchladit a na částečně ztuhlou vrstvu uhladíme jahodovou dřeň, pak na půl hodiny zmrazíme. Po částečném ztuhnutí hmoty doplníme formičky (kelímky) jogurtovou vrstvou, zapíchneme dřevěnou nebo plastovou tyčku a necháme důkladně zmrznout.