Použité suroviny receptu Zmrzlina s rebarborovou omáčkou:
1 l oblíbené zmrzliny
| Na omáčku:
| 200 g rebarbory
| 2 lžíce krupicového cukru
| 120 ml šumivého vína
| # kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nasekaný
| kousek celé skořice
| bazalka na ozdobu
Postup přípravy receptu Zmrzlina s rebarborovou omáčkou:
1. Asi čtyř centimetrové kousky rebarbory posypte cukrem a nechte pod grilem asi pět minut zkaramelizovat. Víno v kastrůlku zahřejte se zázvorem a skořicí a nalijte na opečenou rebarboru. Nechte asi půl hodiny odležet.
2. Podávejte s kopečky zmrzliny, posypané malými lístky bazalky.
Fotky receptu Zmrzlina s rebarborovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!