Postup přípravy receptu Zmrzlina z máty a čokolády:
Vejce a cukr ušleháme elektrickým šlehačem. Čokoládu nastrouháme.
Mléko a smetanu přivedeme za stálého míchání v rendlíku k varu. Jakmile se začnou tvořit bubliny, vlijeme směs za stálého míchání do ušlehaných vajec.
Krém vlijeme do rendlíku a opatrně za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne. Mátové lístky natrháme na kousky a vmícháme do krému. Po vychladnutí krém přikryjeme potravinářskou fólií, necháme stát 1 1/2 hodiny a potom uložíme na 30 minut do chladničky.
Krém přecedíme, abychom z něj odstranili mátu. Můžeme ho také obarvit potravinářským barvivem. Přelijeme ho do zmrzlinového strojku a postupujeme podle návodu výrobce. Když je hmota téměř zmrazená, vmícháme do ní kousky čokolády. Nemáte-li strojek na zmrzlinu, přelijeme hmotu do nádoby a umístíme do ledničky. Po zatuhnutí hmotu vyndáme, rozšleháme a znovu vrátíme do ledničky. Postup opakujeme 4 x v půlhodinových intervalech. Zmrzlinu upravíme do vhodné nádoby, překryjeme potravinářskou foólií a uložíme do mrazničky.