Žloutky ušlehejte cukrem na jemný krém. Část mléka odlijte do sklenice a rozmíchejte v něm škrobovou moučku. Zbylé mléko povařte s vanilkou. Do vroucího mléka přilijte rozmíchanou škrobovou moučku a za stálého míchání nechejte zhoustnout. Vřelé mléko po lžících vmíchejte do žloutkového krému. Směs vlijte do čistého hrnku a za stálého míchání zahřívejte ve vodní lázni, až krém zhoustne. Dále nevařte. Vychladlý krém zmrazte. Čokoládu vložte do igelitového sáčku a rozpusťte je v teplé vodě. Pak ustřihněte kousek růžku a na čistou fólii nakreslete pusinky. Po zchladnutí je opatrně odloupněte. Kopečky zmrzliny ozdobte lentilkami, pusinkami a šlehačku.
Fotky receptu Zmrzlinové panenky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!