Použité suroviny receptu Zmrzlinový dort se smetanou a čokoládou:
1 dortový korpus čokoládový
| náplň 1
| 200 g čokolády na vaření
| 3 vanilk. cukry
| 1 lžíce másla
| 750 ml smetany na vaření
| 80 g kokosek
| 175 g mandlových lupínků
| náplň 2
| 250 ml smetany na vaření
| 1 vanilkový cukr
| 1 lžíce cukru krupice
| na ozdobu opatky /trubičky/
| limetka
| 4 lžíce str. čokolády
Postup přípravy receptu Zmrzlinový dort se smetanou a čokoládou:
Na másle opražíme lupínky mandlí a necháme je vystydnout. Kokosky rozdrtíme. Čokoládu nastrouháme nahrubo.
Smetanu vyšleháme s vanilkovými cukry dotuha. Do směsi přimícháme opražené mandle, kokosky i čokoládu a umícháme náplň. Dortový korpus naplníme připravenou náplní.
Smetanu vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. 2/3 tuhé šlehačky naneseme na smetanvou náplň a zbylou uložíme do chladničky.
Dort uložíme do mrazničky a necháme ho minimálně 6 hodin mrazit.
15 minut před podáváním dort vyjmeme, aby povolil. Odstraníme formu a povrch dortu ozdobně postříkáme vychlazenou šlehačkou, kterou jsem si naplnili do zdobičky. Pak celý dort posypeme strouhanou čokoládou a jednotlivé kousky ozdobíme sladkými oplatky nebo trubičkami, případně i plátky limetky.
Fotky receptu Zmrzlinový dort se smetanou a čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!