Použité suroviny receptu Zmrzlinový jahodový dort:
350 g jahod
| 6 žloutků
| 150 g cukru moučka
| 350 ml smetany
| 1 čokolýdový piškotový korpus
| 350 ml smetany
| 1 balíček vanilkového cukru
| 2 lžíce jahodového džemu
| 150 g bílé čokolády
Postup přípravy receptu Zmrzlinový jahodový dort:
Rozmixujeme 250 g jahod, dáme do hrnku a povaříme. V míse utřeme žloutky s cukrem, mísu postavíme do vodní lázně a mícháme, dokud krém nezhoustne. Potom mísu vyjmeme a ručním šlehačem krém šleháme až do vychladnutí. Do studeného krému vmícháme jahody a šlehačku.
Piškot rozkrojíme a do dortové formy položíme spodní díl. Na něj natřeme krém a přiklopíme ho druhým dílem korpusu. Dort dáme na 6 hodin mrazit.
Potom ušleháme šlehačku a vmícháme do ní cukr a džem. Dort potřeme šlehačkou a ozdobíme hoblinkami čokolády a zbylými jahodami.
Fotky receptu Zmrzlinový jahodový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!