4 pstruzi
| 20 g maggi harmonie chuti
| 1 g pepře
| 100 g cibule
| 40 g margarínu
| 40 g citronová šťáva
| 125 ml suchého bílého vína
| 80 g sladká smetana
| žloutek
| 80 g sladkokyselé okurky
| 10 g zelené petrželky
| 80 g kaparů a sardelových řezů
Postup přípravy receptu Znojemský pstruh:
Z dobře omytých pstruhů odřízneme ploutve a ryby opepříme a ochutíme MAGGI Harmonií chuti. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky. Pekáč vymažeme margarínem, poklademe nakrájenou cibulí, dále vložíme pstruhy, které zastříkneme bílým vínem a citronovou šťávou. Přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a dusíme přikryté pstruhy v troubě předehřáté (180 °C) asi 30 minut. Mezitím rozšleháme žloutek ve sladké smetaně a přidáme k podušeným pstruhům. Do takto připravené omáčky vložíme jemně nakrájené okurky a posekanou zelenou petrželku a dále nasekané kapary a drobně nakrájené sardelové řezy(nemusí být).
Případně dosolíme a podáváme.
Fotky receptu Znojemský pstruh:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!