1 balení žluté práškové želatiny
| 3 lžíce moučkového cukru
| na vytření formy olej
| želatinové bonbóny - žraloci, ryby nebo zvířátka
| 1 balení vanilkového pudinku
| 400 ml mléka
| 2 lžíce krystalového cukru
Postup přípravy receptu Žraločí dort:
Ze 300 ml vody, moučkového cukru a želatiny připravte podle návodu na obalu žluté želé (obvykle je třeba všechny ingredience smíchat a zhruba minutu prohřát). Chlebíčkovou formu lehce vytřete olejem nebo vyložte potravinářskou fólií. Želatinu nechte deset minut chladnout, pak ji – ještě teplou, avšak nikoli horkou – vlijte do formy. Počkejte ještě pět minut a spodní stranou nahoru do želatiny vtlačte bonbony. Nechte hodinu tuhnout v lednici. Z pudinkového prášku a mléka uvařte pudink. Oslaďte krystalovým cukrem, odstavte a za stálého míchání minutu chlaďte ve studené vodě. Teplý pudink nalijte na želatinu, zarovnejte a nechte v lednici do rána ztuhnout. Pak dort vyklopte na servírovací talíř.
Fotky receptu Žraločí dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!