Použité suroviny receptu Šunka po staročesku pro více osob:
3000 g šunky s kosti
| 3 l vody
| 1/2 l světlého piva
| Speciální pivní omáčka:
| 1 l hovězího vývaru
| 200 g cibule
| 140 g másla
| 100 g hladké mouky
| 250 g chlebové kůrky
| 1 dl světlého piva
| 100 g hříbků
| pepř
| trochu šafránu
| 120 g strouhaného křenu
Postup přípravy receptu Šunka po staročesku pro více osob:
Malou uzenou šunku nejdříve vykostíme a uvaříme ve vodě se světlým pivem. Mezitím si připravíme speciální pivní omáčku: drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle do zlatova, zasypeme hladkou moukou a zalijeme silným hovězím vývarem. Přidáme ve světlém pivě máčenou kůrku černého chleba, čerstvé hříbky, mletý pepř, šafrán a osolíme. Omáčka nesmí být hustá, musí být hladká a nažloutlé barvy. Nyní šunku nakrájíme, omáčku procedíme a přidáme do ní strouhaný křen. Podáváme s malými houskovými knedlíky.
Fotky receptu Šunka po staročesku pro více osob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!