Těsto:
| 1 - 2 mrkve
| 1 rozmačkaný banán
| 150 g polohrubé mouky
| 50 g hladké mouky
| 1/2 balení prášku do pečiva
| 1 lžička jedlé sody
| 2 lžičky mleté skořice
| 200 g cukru
| 250 ml oleje
| 3 vejce
| mandlové lupínky
| Krém:
| 100 g másla
| 100 g moučkového cukru
| 250 g měkkého tvarohu
| 1 vanilkový cukr
| 2 lžíce rumu
Postup přípravy receptu Africké banánové řezy:
Mrkev očistíme, najemno nastrouháme a smícháme ji v misce s rozmačkaným banánem. V jiné míse smícháme oba druhy mouky, přidáme kypřící prášek, jedlou sodu a trochu mleté skořice. V další misce rozmixujeme cukr s olejem a s vejci postupně k nim přidáme promíchanou mouku a směs rozmačkaného banánu a mrkve. Celou směs rozmixujeme, až vznikne hladké těsto. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného vyššího plechu. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi za 25 minut. Po upečení necháme moučník vychladnout a připravíme si krém. Smícháme měkké máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem, měkkým tvarohem a rumem a důkladně celou směs vyšleháme. Takto vzniklý krém natřeme na vychladlou buchtu, posypeme mandlovými lupínky a necháme ztuhnout. Pak rozkrájíme na řezy a ty podáváme.
Fotky receptu Africké banánové řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!