Vložil: | Akarali |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Ajvar:
800 g červené papriky
| 400 g lilku
| 1 menší pálivá paprička
| 6 stroužků česneku
| olej
| 2,5 dcl vinného octa
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Ajvar:
Lilek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky rozpůlíme a zbavíme semínek. Do hrnce vlijeme 3/4 litru vody, 1/4 litru octa a trochu oleje a uvedeme do varu. Vložíme lilek a papriku, povaříme pět minut a scedíme. Lilek a papriku spolu s pálivou papričkou zbavenou semínek umeleme strojkem na maso nebo rozmixujeme a dobře promícháme. Do hrnce dáme olej, vložíme zeleninu a dáme na malý plamen. Za stálého míchání vaříme na menším plameni dokud hmota nezhoustne (aspoň kolem hodiny). Deset minut před koncem přidáme nasekaný česnek, sůl a pepř. Pokud chceme ajvar skladovat, musíme ho potom ještě ve sklenicích zavařit.
Fotky receptu Ajvar:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!