Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Alsaský pórkový koláč:
12 ks menších pórků
| 4 ks žloutků
| 1/4 l smetany
| 1/2 kg listového těsta
| 70 g másla
| sůl a pepř podle chuti
| mouka na vál
Postup přípravy receptu Alsaský pórkový koláč:
Pórky oloupeme a necháme bílé části. Pórky rozkrájíme na kolečka a rychle spaříme vařící osolenou vodou. Okapaný ho smícháme se 4 ušlehanými žloutky, přimícháme smetanu, osolíme a opepříme. Listové těsto rozválíme a upravíme jako koláč do dortové formy nebo zapékací misky. Dno těsta propíchneme několikrát vidličkou, nalijeme na něj připravenou směs a pokapeme povrch rozehřátým máslem. Pečeme 20 až 30 minut v teplé troubě. Hotový pórkový koláč necháme trochu zchladnout, rozkrájíme ho a podáváme teplý.
Fotky receptu Alsaský pórkový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!