Vložil: | Nanina |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Alsaský šugrut:
1 kg kysaného zelí
| 2 větší cibule
| 0,5 - 1,5 kg brambory
| 300 g Anglické slaniny
| klobásy, uzené maso, párky ... dle libosti
| cca 0,5 litru bílého vína
| 5 hřebíčků
| 5 kuliček koriandru
| 3 kuličky nového koření
| 3 kuličky celého pepře
| 2 lístky bobkového listu
| 2 stroužky česneku na plátky
Postup přípravy receptu Alsaský šugrut:
Z anglické slaniny nakrájíme plátky a pokryjeme dno hrnce. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a smícháme s kysaným zelím nebo dáme po vrsvách. Rovnoměrně ho rozložíme na dno hrnce. Posypeme kořením a poklademe oloupanými bramborami, zbylou slaninou a uzeninami. Uzeniny můžete do zelí trochu zahrabat. Párky vkládáme asi 15 minut před koncem vaření. Zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a dáme vařit.
Vaříme celkem hodinu. Je třeba dát pozor aby zelí bylo stále podlité !!! Dále podléváme vínem nebo vodou.
Potom sundáme pokličku a vydusíme přebytečnou tekutinu ale pozor nepřipálit!! Při kvalitním kysaném zelí není tří třeba solit ani sladit. Pokud se vám přeci jen zdá, že je to nutné, tak opatrně.
Fotky receptu Alsaský šugrut:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!