400 g zelené fazolky
| sůl
| 250 g šunky nebo šunkového salámu
| 300 g rajčat
| 3 lžíce oleje
| masový vývar
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Andaluské fazole:
Zelené fazolky očistínme a nakrájíme. Uvaříme v osolené vodě do poloměkka a scedíme. Šunku nebo šunkový salám nakrájíme na hrubší nudličky. Rajčata spaříme a oloupeme. Nakrájíme je na osminky. Scezenou fazolku opražíme na oleji, přidáme šunku a ještě chvíli pražíme. Přidáme rajčata, podlejeme trochou vývaru, přikryjeme a dusíme do měkka. Když je fazolka měkká okořeníme mletým pepřem a podle chuti dosolíme. Podávám s pečivem, těstovinami nebo bramborami.
Fotky receptu Andaluské fazole:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!