Postup přípravy receptu Babiččina zeleninová polévka s drobením:
V hrnci si na el. sporáku č. 6 osmahneme na kousku másla zeleninu. Když je měkká, tak přidáme Solčanku a zalijeme vodou (já dělám hustší, tak dávám méně vody - asi 1 litr). Sporák stáhneme na č. 4 a necháme zeleninu vařit do úplného změknutí (což je za chvíli). Potom si nachystáme drobení: vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Do většího hrníčku si dáme žloutky a přisypeme polohrubou mouku (asi 3-4 polévkové lžíce) a nožem jakoby krájíme až se nám mouka zapracuje do žloutků a vznikne nám nelepivé drobeníčko, které ještě přesypeme přes sítko, aby nám vypadla zbytečná mouka. Pokud se nám to pořád lepí na nůž a nevzniká drobení, tak dle potřeby ještě přisypeme mouku (nelekejte se...jde to trošku ztuha). Hotové drobení nasypeme za stálého míchání do polévky a ještě asi 5 minutek povaříme. Nakonec do polévky zamícháme bílky také za stálého míchání, aby se nám nezdrcly v celek, ale aby byly jakoby potrhané. Pak ještě polévku ozdobíme zelenou natí a dochutíme solí a maggim.