4 vejce
| 200 g moučkového cukru
| 3 lžíce medu
| 4 lžíce rozpuštěného másla
| 500 g hladké mouky
| 1 prášek do perníku
| 100 g nasekaných ořechů
| 250 g krystalového cukru
| 0,33 l instantní černé kávy
Postup přípravy receptu Babičkovský perník :
Krystalový cukr zkaramelizujte, zalijte kávou a nechte rozvařit. Máslo vymíchejte s moučkovým cukrem, tekutým medem a žloutky do pěny. Přidejte karamel s kávou, vmíchejte ořechy, mouku smíchanou s práškem do perníku a pevný sníh z bílků. Těsto nalejte do vymaštěného a vysypaného plechu. Upečte. Navrch můžete pocukrovat, nebo polít čokoládovou polevou.
Fotky receptu Babičkovský perník :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!