Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 11.03. 2025
Dnes má svátek Anděla
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bábovka Marianne

fotka Bábovka Marianne
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Bábovka Marianne:

300 g másla  | 300 g pískového cukru  | 300 g vajec (vážit po vyklepnutí)  | 300 g mouky  | špetka soli  | 2-3 lžíce kakaa  | 2-3 lžíce strouhané čokolády  | 1 lžíce rumu  |  strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy receptu Bábovka Marianne:

Odvážíme si vyklepnutá vejce a zlehka je prošleháme (bude se s nimi lépe pracovat). Změklé máslo utřeme šlehačem do krémova, přisypeme asi dvě lžíce cukru a zašleháme. Pak přidáváme střídavě část vajec a cukr se špetkou soli. Vyšleháme nadýchané máslové těsto. Na jeho povrch prosijeme mouku a RUČNĚ, jen vařečkou zlehka zatřeme mouku (nemíchat dlouho, těsto by bylo lepivé). Oddělíme třetinu těsta a vmícháme do ní prosáté kakao, čokoládu a rum. Do pečlivě vymazané a vysypané formy nalijeme polovinu světlého těsta, pak tmavé a nakonec druhou polovinu světlého. Pomocí šikmo vedené vidličky vytvoříme mramorování. Vložíme překryté pečícím papírem do předehřáté trouby a pečeme asi 40-45 minut.


Fotky receptu Bábovka Marianne:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bábovka Marianne
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !