300 g másla
| 300 g pískového cukru
| 300 g vajec (vážit po vyklepnutí)
| 300 g mouky
| špetka soli
| 2-3 lžíce kakaa
| 2-3 lžíce strouhané čokolády
| 1 lžíce rumu
| strouhanka na vysypání formy
Postup přípravy receptu Bábovka Marianne:
Odvážíme si vyklepnutá vejce a zlehka je prošleháme (bude se s nimi lépe pracovat). Změklé máslo utřeme šlehačem do krémova, přisypeme asi dvě lžíce cukru a zašleháme. Pak přidáváme střídavě část vajec a cukr se špetkou soli. Vyšleháme nadýchané máslové těsto. Na jeho povrch prosijeme mouku a RUČNĚ, jen vařečkou zlehka zatřeme mouku (nemíchat dlouho, těsto by bylo lepivé). Oddělíme třetinu těsta a vmícháme do ní prosáté kakao, čokoládu a rum. Do pečlivě vymazané a vysypané formy nalijeme polovinu světlého těsta, pak tmavé a nakonec druhou polovinu světlého. Pomocí šikmo vedené vidličky vytvoříme mramorování. Vložíme překryté pečícím papírem do předehřáté trouby a pečeme asi 40-45 minut.
Fotky receptu Bábovka Marianne:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!