250 g změklé Rama Créme Bonjour kostka
| 250 g moučkového cukru
| 1 ks vanilkový cukr
| 5 ks vajec
| 125 ml vaječného likéru
| 300 g hladké mouky
| 1/2 ks prášku do pečiva
| 60 g tmavé ozdobné rýže
| 1 ks tmavá poleva
Postup přípravy receptu Bábovka mraveniště:
Ramu vyšleháme s 200g moučkového cukru, vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Přidáme vaječný likér. Bílky vyšleháme s 50g moučkového cukru do tuhého sněhu a promícháme se žloutkovou pěnou. Mouku smícháme s kypřicím práškem a s ozdobnou rýží a postupně zašleháváme do těsta. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě (elektrická-180°, horkovzdušná-160°, plynová-stupeň 3). Pečeme 50-55 minut.
Po vyklopení a vychladnutí bábovku polijeme polevou, kterou rozetřeme mašlovačkou a posypeme ozdobnou rýží nebo kokosem.
Fotky receptu Bábovka mraveniště:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!