Postup přípravy receptu Bačovská pečínka :
Skopovou plec vykostíme, protkneme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme a srolujeme na pevný kotouč. Převážeme vypraným provázkem nebo spíchneme kuchyňskými jehlami. Opečeme ve velkém kastrolu ze všech stran na rozehřátém oleji, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme nakrájenou cibuli a mrkev, maso podlejeme, přendáme do trouby a dusíme pod pokličkou. Měkké maso z kastrolu vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Pak přidáme rajčatový protlak, který na vydušené šťávě chvíli osmahneme, podlejeme a povaříme. Nakonec šťávu propasírujeme i s mrkví a cibulí, vrátíme do ní maso, v kastrolu je obložíme brambory nakrájenými na menší kostky a dusíme společně, dokud brambory nezměknou. Měkké maso nakrájíme na plátky a podáváme s dušenými brambory a hlávkovým salátem. Zbytek masa podáváme k večeři nastudeno s bramborovým salátem.