Postup přípravy receptu Baklažán s rajčaty:
Z baklažánů odkrojte konce a podélně rozkrojte. Na velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte baklažány, otáčejte je po obou stranách a duste je, dokud nezačnou měknout. Vytáhněte baklažány z pánve a nechte okapat na savém papíru. Odstavte a nechte v teple. Na tu samou pánev dejte zbytek oleje, přidejte cibuli, chilli, česnek a za stálého míchání poduste na mírném ohni asi 10 minut až je cibule dozlatova. Přidejte rajčata, zmírněte oheň a poduste dalších 10 minut dokud rajčata nezměknou a nevytvoří kaši. Přidejte citrónovou šťávu, papriku, kardamom, římský kmín, mletý koriandr, mango prášek a kurkumu. Poduste další 2 minuty a poté přimíchejte koriandr. Před podáváním dejte na baklažány rajskou směs.