Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 28.09. 2024
Dnes má svátek Václav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bazalková omáčka pesto

fotka Bazalková omáčka pesto
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Bazalková omáčka pesto:

10 rostlin bazalky  | 3 stroužky česneku  | 300 ml olivového oleje  | - piniové oříšky  | - sýr (nejlépe parmazán)

Postup přípravy receptu Bazalková omáčka pesto:

Při přípravě "pesta" čerstvé bazalkové listy nasekáme a smícháme s česnekem, piniovými oříšky a olivovým olejem. Pesto je výtečná bylinná omáčka na těstoviny. Tak jak na to?
Počítáme 200 g listů na jednu dávku. Když použijeme bazalku vypěstovanou v květináči potřebujeme listy asi z 10 rostlin, z čehož bude dosti omáčky asi pro 12 lidí. Listy můžeme rozsekat ručně nebo snadněji to půjde v našem kuchyňském robotu. V robotu však lístečky netrápíme příliš dlouho, aby z toho nebyla úplná kaše. Pak do mixeru přidáme 2 až 3 stroužky čerstvého česneku. Jeho množství je samozřejmě otázkou naší chuti. Přidáme dobrý olivový olej, který omáčce dodá skutečně hedvábnou konzistenci, dále piniové oříšky, se kterými je pesto křupavější a navíc dodají omáčce tu správnou viskozitu. Závěrečným přídavkem je sýr, nejlépe parmazán.
Omáčku lze velmi dobře zmrazit a používat postupně později,když již zásoby bazalky nejsou a nebo je již zima. Pokud však děláme "pesto" na zamrazení, tak přirozeně sýr vynecháme a dáme ho do omáčky až ji rozmrazíme při použití. Takové zamrazené zásoby bazalkové omáčky nám mohou vydržet až do jara, určitě až do doby, kdy nastane čas pěstovat novou a nebo ji dokonce začneme opět sklízet.


Fotky receptu Bazalková omáčka pesto:

Bazalková omáčka pesto
Fotky vložil: cudovluc 
Hodnocení receptu Bazalková omáčka pesto
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles