Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
![2/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Benediktýnská vejce:
4 vejce
| uzeniny (šunka, chorrizo, anglická slanina, popř. párky aj. dle chuti)
| uzené šproty nebo jiné rybky
| zelenina (paprika, rajče, pórek, cibulka, hrášek, česnek …)
| sýr (mozarela, eidam, niva…)
| bylinky (petrželka, pažitka, tymián, saturejka, majoránka, kopr….)
| sůl
| olej
Postup přípravy receptu Benediktýnská vejce:
Misky vytřeme olejem, vyložíme uzeninou (nebo rybou), rozklepneme vejce. To osolíme, okořeníme, poklademe zeleninou, posypeme bylinkami a zastrouhneme sýrem. Občas opatrně zamíchám do bílků posekanou zeleninu (tak, abych nerozbila žloutek). Když máme všechna vejce ochucená a nazdgbená, přikryjeme je alobalem a vložíme misky (hrníčky) do pekáčku (plechu) s vodou (nebo do něj nalijeme vodu pak). Dáme do vyhřáté trouby a necháme tam cca 15 – 25 minut až vejce ztuhnou. Potom ostrým nožem obkroužit kraje a opatrně přesunout na talířek.
Fotky receptu Benediktýnská vejce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!